Al ruim 50 jaar een begrip in Kethel!  

Wij heten u van harte welkom!

OVER ONS

Marcel en Vollmer zijn sinds juni 2021 de nieuwe eigenaren van Cafe het Hoefijzer gelegen in Schiedam Kethel. Marcel is een geboren Schiedammer en Vollmer is geboren in Rotterdam maar is wel opgegroeid in Schiedam. Vollmer runt de zaak samen met zijn vriendin Claudia (die ook al jaren werkzaam is geweest bij de vorige eigenaar), Marcel heeft nog een bouwtechnisch adviesbureau en is dus meer de man achter de schermen.

 Er is, sinds de overname, grondig verbouwd in het cafe. Zo is het gehele pand (tijdens corona) behandeld met  een transparante coating op basis van titaandioxide die werkt op kunstmatig- en uv-licht die beschermt tegen virussen, bacterieen en schimmels. Het Hoefijzer is het enige cafe in Europa dat op deze wijze de hygiene op peil houdt. Er is een koffiehoek alsmede een 2e bar gebouwd. Dit barretje (incl. 20 liter fust) is tevens te huur. Bel of mail gerust voor vrijblijvende info! Ook is er een sluis bij de ingang gemaakt om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken, is er geluidsisolerend glas geplaatst en is  het plafond geisoleerd. Ook buiten is het nodige gerealiseerd. Het ruime terras is omheind met panelen met glas,  er zijn nieuwe hardhouten banken gekomen met terrasstoelen  en er staan 4 grote parasols.

De insteek was om het buurtgevoel in deze stamkroeg  te behouden voor jong en oud maar ............wel met een vernieuwde & wat modernere uitstraling. Een zaak waar je gezellig met je partner wat kan gaan drinken maar ook collega's en/of zakenrelaties mee naar toe kan nemen.

De kaart is uitgebreid met een ruime keus alcoholische dranken, shots en ook wat diversiteit aan bieren waarvan 2 op de tap, Heineken en Birra Moretti. Er zijn diverse huiswijnen (tevens alcoholvrije!) maar een wat exclusiever wijntje per fles behoort ook tot de mogelijkheden. Wij maken trots gebruik van de lokale produkten zoals oa. Ketel 1 (Nolet), Loopuyt, Bobby's etc. en werken  nauw samen met de lokale ondernemers zoals Wijnhandel van Dijk, Multivlaai, Slagerij van Selm en Wilso Herenmode. Met laatstgenoemde is halverwege 2022 de exclusieve kledinglijn van "t Hoef" tot stand gekomen. Voorbeelden van de kledinglijn staan uitgestald in het cafe en zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren en vele vaste gasten lopen inmiddels te paraderen in een hoody, visserspetje of zwembroek. 

Voor de lekkere trek is er een kleine kaart met tosti's, vlamtosti's, panini's, broodjes bal (aanrader) of een plankje met van alles wat.

Hou je van Hollandse gezelligheid kom dan zeker eens langs tijdens 1 van onze VRIJ-MI-BO'S (vrijdagmiddagborrel) Leuke meezingers, altijd wat lekkers te knabbelen en met eens in de zoveel tijd Vollmer's beruchte meloenshotjes  ;-)

Voetbalwedstrijden &  Formule 1, alles wordt live uitgezonden op 1 of 2 schermen. Met  de finale van de Conference League van Feyenoord was het Hoefijzer het enige cafe in Schiedam wat een vergunning had gekregen voor het plaatsen een een mega buitenscherm van 4,5 meter.

Ook Koningsdag 2022 was er volgens de gasten weer 1 als vanouds die, ondanks de overweldigende drukte,  super is verlopen dus wij kunnen alleen maar hopen op nog heel veel van zulke feesten.

Bent u geinteresseerd geraakt en lijkt het u leuk om een verjaardag, jubileum, babyshower etc bij ons te komen vieren, vul dan ons contactformulier in en er wordt vrijblijvend contact met u opgenomen. Wij hopen u graag eens te ontmoeten voor een versnapering!!

Team Hoefijzer